Khamis, 31 Januari 2013

Chocolate Blancmange served with cocktail n strawberry syrup


Chocolate Blancmange served with cocktail n strawberry syrup :)

Bahan2 :
1 tin susu cair - saya guna full cream evaporated milk
1/2 packet serbuk agar2
100ml air suam
3 sudu besar gula
11/2 sudu besar serbuk koko
1/2 sudu teh esen vanilla

Caranya : Gaul serbuk koko dgn air hingga larut...masak dgn api sederhana n masukkan serbuk agar2 n gula. masak hingga mendidih. kemudian masukkan susu cair dan kacau hingga mendidih. bubuh esen vanilla n tuang dlm acuan. masuk dlm peti ais...sedap dimkn sejuk!!!!
* boleh dihidang mengikut kreativiti masing2 :)
Chocolate Blancmange served with cocktail n strawberry syrup :)

Bahan2 :
1 tin susu cair - saya guna full cream evaporated milk
1/2 packet serbuk agar2
100ml air suam
3 sudu besar gula
11/2 sudu besar serbuk koko
1/2 sudu teh esen vanilla

Caranya : Gaul serbuk koko dgn air hingga larut...masak dgn api sederhana n masukkan serbuk agar2 n gula. masak hingga mendidih. kemudian masukkan susu cair dan kacau hingga mendidih. bubuh esen vanilla n tuang dlm acuan. masuk dlm peti ais...sedap dimkn sejuk!!!!
* boleh dihidang mengikut kreativiti masing2 :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan