Ahad, 27 Januari 2013

Rojak Bandung


Rojak Bandung 

Rojak Bandung :
Bahan2 untuk kuah:
Lada boh - ikut citarasa nk pedas atau tdk
400g-500g gula melaka
1 botol tomato sauce (standard size)
Air - gunakan botol tomato sauce
petis - optional tapi saya letak
secubit garam

Satukan dlm periuk n didihkan hingga pekat. Senangkan!
* Sos ini tahan lama dan boleh jugak digunakan untuk dicicah dgn keropok lekor atau apa2 sajalah.

Bahan rojak :
Sengkuang
timun
tahu - digoreng dahulu
Sotong kembang - dicuci bersih dan direbus sebentar dlm air mendidih. jgn lama sngt nanti 
lembik tk sedap
kangkong - dicelur sebentar
taugeh - jika suka
untuk taburan :
kacang tanah digoreng dan ditumbuk halus
bijan jika suka


Bahan2 untuk kuah:
Lada boh - ikut citarasa nk pedas atau tdk
400g-500g gula melaka
1 botol tomato sauce (standard size)
Air - gunakan botol tomato sauce
petis - optional tapi saya letak
secubit garam

Satukan dlm periuk n didihkan hingga pekat. Senangkan!
* Sos ini tahan lama dan boleh jugak digunakan untuk dicicah dgn keropok lekor atau apa2 sajalah.

Bahan rojak :
Sengkuang
timun
tahu - digoreng dahulu
Sotong kembang - dicuci bersih dan direbus sebentar dlm air mendidih. jgn lama sngt nanti
lembik tk sedap
kangkong - dicelur sebentar
taugeh - jika suka
untuk taburan :
kacang tanah digoreng dan ditumbuk halus
bijan jika suka

Tiada ulasan:

Catat Ulasan