Jumaat, 8 Februari 2013

RESEPI PUDING CASTARD JAGUNG


Puding Custard Jagung

300g tepung custard - Bird's brand
2 tin full cream evaporated milk
700ml santan KARA
1 tin jagung - whole (ambil airnya sekali)
1 tin jagung - cream styled
200g gula pasir - boleh lebihkan jika nk manis
1 litre air

Caranya : 
gaul rata tepung custard dgn air kemudian satukan kesemua bahan2 n kacau atas api sederhana hingga pekat n berkilat. Masuk dlm loyang n sejukkan.
* boleh tambah lagi jagung jika suka
Puding Custard Jagung
300g tepung custard - Bird's brand
2 tin full cream evaporated milk
700ml santan KARA
1 tin jagung - whole (ambil airnya sekali)
1 tin jagung - cream styled
200g gula pasir - boleh lebihkan jika nk manis
1 litre air

Caranya :  gaul rata tepung custard dgn air kemudian satukan kesemua bahan2 n kacau atas api sederhana hingga pekat n berkilat. Masuk dlm loyang n sejukkan.
* boleh tambah lagi jagung jika suka

Tiada ulasan:

Catat Ulasan